Ресторан ДЖЕВАЛЬ /м. Євпаторія/   Leave a comment

Я вирішила розширити тематику своїх дописів і додати у блог звіти про готелі і ресторани, у яких ми буваємо під час своїх мандрівок.

Оцінювати дані заклади буду за 7-ми бальною шкалою, де:

1 або 0 балів – за роботу персоналу;

1 або 0 балів – за внутрішнє оформлення закладу;

1 або 0 балів – за чистоту (практика показує, що дана проблема ще й досі присутня у сучасних закладах харчування і відпочинку, навіть у тих, що позіціонують себе на три зірочки);

1 або 0 балів – за відповідність ціни і якості;

1 або 0 балів – за швидкість обслуговування (для готелів – частота прибирання і обслуговування номера);

1 або 0 балів – за смакові якості страв (для готелів – за комфорт проживання у номері).

1 або 0 балів – за відповідність запиту і пропозиції (це, коли, наприклад, в інтернеті викладають “відкореговані” фото готелів, а після приїзду виявляється, що нічого цього у природі немає; або коли банально, в наявності немає страв, які вказан у меню ресторана). 

Найперший у даній категорії дописів – етно-ресторан “Джеваль”, у якому ми вечеряли напередодні.

DSC_7456

Ресторан знаходиться у м. Євпаторія, за адресою – вул. Караєва, 10. Напроти ресторану ще є прекрасна кав’ярня, де можна скуштувати традиційних кримських солодощів, а також музей і “ворота Кезлєва” (про них пізніше).

ТУТ можна отримати детальну інформацію про ці заклади, а також замовити столики та екскурсії.

Ми прийшли у “Джеваль” дуже голодними, тому замовили більше, ніж було потрібно фізично smile Наїлися до відвалу…

Їли таке:

Палянички (одна – 5 грн.). Дуже смачні, прекрасно заміняють звичайний хліб.

DSC_7474

Максима (Буза) – національний хмільний напій з пшениці (15 грн. – келих). На смак цей напій нагадує квас.

DSC_7463

Тузлу масал – традиційна страва кримських татар – помідори, фаршировані морквою, зеленню і часником, а також смажені баклажани з часником (35 грн. за порцію). Самі помідори здалися нам квашеними. Начинка помідорів ДУЖЕ ядрьона – гостра.

DSC_7481

Емір-Джеваль – салат: баклажани, обсмажені пів-кільцями з додаванням свіжих помідорів, моркви і часнику; усе посипане меленими горіхами (40 грн. за порцію). Дуже смачний салатик.

DSC_7479

Мезе – п’ять соусів з тонкими паляничками з прісного тіста (50 грн.). Соуси: сметанний, томатний (схожий на аджику), м’ясний, шматочки бринзи, і перцевий (просто вогняний).

DSC_7477

Пельмені “Кочівник” з бульйоном – пельмені з м’яса конини (45 грн. за порцію). Ми вперше їли конину – смачно. М’ясо зовсім не жорстке і, правду кажучи, нічим не особливе.

DSC_7487

К’яшик аш – маленькі пельмені з гов’яжим бульйоном (38 грн. за порцію). Пельменьки і справді малесенькі і дуже смачні. Крім того, взагалі сподобався спосіб подачі пельменів – разом з бульйоном і соусами.

DSC_7484

Кюфте-шурпа – супчик у горшочку, прикритий паляничкою: картопля, морква, тефтелі, гов’яжий бульйон (45 грн. за порцію). Суп надзвичайно смачний.

DSC_7482

Патилджан гемісі – баклажан, начинений обсмаженим гов’яжим фаршем, що подається разом з картоплею і болгарським перцем (60 грн. за порцію). Страва вельми смачна, особливо – начинка баклажана.

DSC_7489

Гюль кюфте – парові гов’яжі тефтельки з гарніром із рису і гороху-нохут (40 грн. за порцію). З усього цього мені особливо посмакував горох. Крім того, він зовсім не схожий на наш, ані зовні, ані за смаком.

DSC_7492

Гриби по-кезльовськи – шампіньйони, смажені з цибулею і морквою, що подаються з відвареним рисом (30 грн. за порцію). Це була єдина страва, яка взагалі не справила ніякого враження.

DSC_7493

Наостанок – пару фото інтер’єрів:

DSC_7472

DSC_7470

За нашою 7-ми бальною шкалою ресторан отримує оцінку 6,5 (робота персоналу – 1; внутрішнє оформлення – 1; чистота – 1; відповідність ціни і якості – 0,5 (як на мене, то ціни трохи завищені, розраховані на туристів); швидкість обслуговування – 1, смакові якості страв – 1; відповідність запиту і пропозиції – 1). 

Щодо останньої позиції, то я хотіла було поставити 0,5 бала, бо у наявності не було однієї чи двох страв, які ми замовляли. Але все-таки я поставила 1 бал за те, що у ресторані є додаткове меню, де основні страви подані з описом і фотографіями. Це ДУЖЕ зручно.

Наостанок не можу окремо не відзначити високої якості обслуговування (страви приносили швидко, офіціанти були привітними і ввічливими; відповідали на усі запитання) та вишуканої уніформи персоналу. Усе витримано в одному стилі. Навіть інтер’єр туалету. посмішка на 32

Раджу обов’язково включити цей заклад у програму свого візиту в Євпаторію.

Advertisements

Posted 12.09.2011 by llevchenko in Крим, Ресторани

Tagged with ,

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: